Rólunk                                                

 Bodor Istvánné immár 20 éve vezeti a  Baross klubot három fős vezetőség keretében. Klubvezetőnk ezen kívül a Szolnok Város

Idősügyi Tanács tagja és a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének vezetőségi tagja.

A klubot a vasutas és nem vasutas nyugdíjasok szabadidejük hasznos eltöltésére hoztuk létre.

 Kulturális programokat, kirándulásokat, egészségügyi felvilágosító- megelözö oktatásokat szervezünk a tagság részére. A rendőrség az idősek védelmére vetítéssel egybekötött előadásokat tart.

Éves munka-programból dolgozunk. Minden héten keddi napon találkozunk és klubfoglalkozást tartunk, ahol a tagsággal megbe-széljük az aktuális ill. elvégzendő feladatokat.

Minden hónapban van egy zenés rendezvényünk, aminek aktualitását adja az adott évszak eseménye (aratóbál, szüretibál), amire a társklubjainkat meghívjuk és nagy számban el is jönnek.

Zárt körben tartjuk a nők és anyák napját, férfinapot, az idősek világnapját. Legbensőségesebb a karácsonyi fenyő ünnepség, unokáink szereplésével.

A közös névnapokat egy évben egyszer, az első félévi zárófoglalkozás alkalmával ünnepeljük egy közös ebéddel.

Megtartjuk évente a költészet napját, versekkel, irodalmi összeállításokkal. Esetenként egy írót vagy költőt is meghívunk az ünnepségünkre.

Egészségügyi kisakadémia keretén belül főorvosok előadásait hallgatjuk.

Valamennyi városi ünnepségen, rendezvényen ott vagyunk és koszorúinkat elhelyezzük.

Negyedévenként az ABA-NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONT-ban (ANKK) „Derüs órák nyugdíjasoknak“ rendezvényen  nagy létszámmal veszünk részt és szerepelünk is.

Évente az ANKK-ban felügyeljük a kiállításokat. Ennek viszonzása-ként „Szeretet békesség órái“ ajándék műsorral lepik meg a nyugdíjasokat.

Az elmúlt 20 év alatt számos történelmi helyre egy vagy több napra is kirándultunk.

Pályázat eredményeként évente gyógyfürdöbe megyünk.

Klubunk tagja, mint vasutas nyugdíjas klub, a budapesti székhelyű Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének. Valamint az Életet az Éveknek megyei szervezetnek.