Születésnapi ünnepség a Baross klubban.

 
Balla Gyuláné Margitka 90. születésnapjának megünneplésére gyűltünk össze ezen a rendkívüli klubnapon.
Bodor Istvánné klubvezető mindent elkövetett, hogy a legszebb, legemlékezetesebb, legbensőségesebb legyen ez a közös ünnep. Meghívottként eljött Szabó István alpolgármester, Deák Jánosné a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Egyesületének elnöke, Balázsiné Gődér Ágnes a Csomóponti Művelődési Ház igazgatója, Gombás Gáborné Életet az Éveknek megyei elnöke.
Kitettek magukért a "sütő asszonyok" Bazsó Jánosné sós rudacská-kat, Dobos Miklósné csokis, krémes kockát, Zsigmond Ernőné gyü-mölcsöset és kókusz-krémeset hoztak.
Az összeszokott szendvics kenők keze alól gazdag és mutatós alkotások kerültek terítékre. A készítök: Dósa Imréné, Bazsó János-né, Pál Györgyné, Jancsó Ella. A hatalmas gyertyás torta sem maradhatott el. A klubvezető énekesről és muzsikásról is gondos-kodott. Margitka kedvenc nótáját Bozsó Józsefné ezüstkoszorús magyar nóta énekes előadásában hallhattuk.
Jó hangulatú kellemes délutánt tölthettünk az ünnepelttel, de erről beszéljenek a képkockák.
 
90. születésnap képei ( 23 db) 19-41-ig  a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.
 
 

Farsangi mulatság a Baross kluban.

 
Nagy hagyománya van a farsangi mulatságnak a klubunkban.Társ klubokból  is érkeztek szép számmal. Százhuszan mulattuk együtt az időt. Bodor Istvánné a farsang kulturtörténeti oldalát ismertette bevezetőjéban, majd szólította, illetve bemutatta az ajtó mögött már izgatottan várakozó jelmezeseket.  Elsőnek beslattyogott egy csámpás járású, magára nem sokat adó, csak a zsírpárnáit gyara-pitó asszonyság. Elsiratta korábbi vonzó alakját, nádszál derekát versbe foglalva, melynek cime - Ez van.-  Erre az alkalomra kikere-kedett figurát Angyal Józsefné személyesítette meg nagyon mulat-ságosan.
 A szép érzékünket el ne veszítsük beszólították Kleopátrát, aki hosszú utat tett meg Egyiptomból, mindez a fényes ruháján meg se látszott, ő is örök ifjú maradt. Megszemélyesítője Bazsó Jánosné.
 A farsangra eljött egy sörös üveg is. Termetes méretét mindnyájan megcsodáltuk. Volt aki levegőt nem kapott a lábon járó hatal-masság láttán. Aki belebújt a sörös üvegbe: Dobos Miklósné.
 Nyílt az ajtó, friss léptekkel illegett - billeget Marcsa, utána meg Miska. Gondosan választott ruhájukban felidézték a Mágnás Miska egyik jelenetét, mulatságos párbeszédet improvizálva. Marcsa: Ba-lázs Imréné, Miska: Várhelyi Sándorné
 Gyönyörködtünk a jelmezesekben, de nem sokáig, mert kitárult az ajtó és éktelen, vérfagyasztó kacajjal  berohant egy vasorrú bába, ijesztő külsejét varázsköpeny fedte. Akkora vihart kavart, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Megszemélyesítője Fekete Andrásné aki most is elmondta az alkalomhoz írt versét. A jelmezesek akkora tetszést arattak, hogy mindnyájukat táncra hívták, fotózkodtak velük.
 Most sem maradt el a farsangi fánk, mindnyájunk örömére. Bozsó Józsefné ezüstkoszorús magyarnótaénekes egy pár szép nótával megörvendeztetett.
Tánc, jó hangulat, tombola sorsolás tette emlékezetessé a farsangi mulatságot.
 
 
Farsang képei 18 db (1- 18-ig ) a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN).