Fenyő ünnepség a Baross klubban.

 

 Advent időszakában az év utolsó rendezvényeként meg-tartottuk a legmeghittebb összejövetekünket a fenyő ün-nepséget.

 Ünnepségünkön részt vettek: Balázsiné Gődér Ágnes a VOKE Csomóponti Művelődési Központ igazgatója, Deák Jánosné a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdek-védelmi és Kulturális Egyesület elnöke, Gombás Gáborné Életet az Éveknek Megyei Szövetség elnöke, Iváncsik Imre klub támogatónk. Vendégeink kedves szavakkal köszönték meg a meghívást és elmondták az alkalomhoz kapcsolódó jó kívánságukat.

  Az ünnepi műsor a szolnoki Tündérkert ovóda csöppsé-geinek kedves karácsonyi produkciójával kezdődött, Angyal Józsefné verset mondott, Fekete Andrásné szavalt és karácsonyi dalt adott elő.

  Gyertya és csillagszóró fényénél mindnyájan énekeltük a “ Mennyből az angyal“-t.

  A vacsora is karácsonyi volt, töltött káposzta került te-rítékre. Tortával zárult a finom vacsora.

  A Klub vezetőségét virággal köszöntöttük, egész évi fá-radságos munkájukat elismerve.

  A klubtagok ajándék csomaggal térhettek otthonukba.

 

Fenyő ünnepség képei 15 db. (126-140-ig) a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.

 

 

 

                      Mikulás bál.

 
  Idén is megrendezésre kerűlt a Mikulás ünnepség, zenés, táncos formában. Társklubokból sokan eljöttek, mert a vídámság, jó hangulat közismert a Baross klubban. Klubtagok, vendégek névre szóló kis csomagot készítettek, szétosztására a Mikulást kérték meg. Akkorára terebélyesedett a Mikulás  zsákja, hogy csak segít-séggel tudta behúzni.
 
A Mikulás bál képei 10 db. (116-125-ig) a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.

 

                   Koszorúzás Szolnokon

               az Aradi Vértanúk emlékére.

    

  A város, a megye, a járási hivatal, a pártok, civil szervezetek, oktatási és kulturális intézmények mellett a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas klub a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvé-delmi és Kulturális Egyesülete is elhelyezte a megemlékezés koszorúját. Mécsest gyújtottak a Széchenyi Nyugdíjas klub tagjai, vezetőjükkel.

 

A koszorúzás képei 5 db. (111-115-ig) a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.

 

 

                Gödöllői kiránduláson

                a szolnoki Te + Én klub.

 

 A Te+Én nyugdíjas klub autóbuszos kirándulást szerve-zett Gödöllőre. A Baross klubból is csatlakoztunk, hagyo-mánya van annak, hogy egymás rendezvényein részt veszünk.

Klubvezető Mészáros Ivánné rutinos jó szervező, a meg-beszélt időben a Grassalkovich-kastély bejáratához ér-keztünk.

  A tárlatvezetésen, a kastély felépítésétől, különböző korszakokon átívelő funkciójáig, nagyon sok látnivalóval, történelmi ismeretekkel gazdagodtunk. A királyi lakosz-tályokban tett sétánkat a kastély parkjában elhelyezett padokon kipihenhettük az őszi napsütésben.

  A vissza úton megálltunk Alattyánban Gecse Árpád festőművész (1900-1999) szülőházánál, amely jelenleg a Jászság festőjének emlékháza. A felújított emlékházban 66 olajfestmény, több szobor, dombormű, a művész munkásságát bemutató rajzok, fotók az intarziás ebédlő-garnitúra az osztrák szalongarnitúra és egyéb berendezési tárgyak a művész használati tárgyaival.

  A látnivalókban gazdag őszi kirándulást az elismerés hangján méltatták a résztvevők.

 

Gödöllői kirándulás képei  8 db (103-110-ig) a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.

 

Baross Gábor emléktábla koszorúzás.

 
  A Baross Gábor vasutas nyugdíjas klub tagjai évente megemlé-keznek névadójukról, a vasútállomás bejáratánál elhelyezett em-léktáblánál. 
  A Vasminiszter születésének 169. évfordulóján koszorúzással egy-bekötött emlékműsorral készültek.

  A  vasút történetéről, a gőzmozdony megjelenéséről  összefoglalót Jancsó Ella ismertette. Baross Gábor munkásságáról, Szolnokhoz köthető eseményéről melyet a Levéltár őriz, Bodor Istvánné beszélt. Verset moddott Bazsó Jánosné, Fekete Andrásné, Pászti Mihályné. Az ünnepség koszorúzással zárult, Pászti Mihályné és K.Molnár István koszorúzott a nyugdíjas klub részéről. Elhelyezte a megemlékezés koszorúját Balázsiné Gődér Ágnes a VOKE Csomóponti Művelődési Központ igazgatója.

  Az ünnepséget a Szolnok Televízió közvetítette, kiegészítve Pászti Mihályné  alapító taggal készített beszélgetéssel, akinek népes családja felmenőleg is vasutas volt. 

 

Baross G emléktábla koszorúzás képei: 10 db. (93-102-ig) a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.

 

Tisza-tavi kirándulásunk.

 
Éves kirándulásunkat a Tisza-tavi Ökocentrumba Poroszlóra tervez-te a Baross klub vezetősége. Az idő is kedvezett az egész napos kirándulásunkon. A hét hektáros parkban  dámszarvasok, (kisgidá-ikkal), pelikánok, kormoránok látványa  közepette értünk el a fő-épülethez. Az Ökocentrum három dimenziós (3D) mozijában kezd-tük az ismerkedést a Tisza-tó növényzetével, madár világával év-szakokra bontva. A  hetedik emeleti kilátóról már szabad szemmel csodálhattuk a vídéket. A magasból a mélybe, Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszerébe mentünk, ötven féle őshonos hal-fajtát figyelhettünk meg. Különleges élmény a víz alatti alagút.
A mélyből a felszínre jutva készülődtünk a hajókirándulásra, náda-sok közt haladva vizimadarakat valóságban látni. Kormányosunk ismertette a Tisza-tó kialakításának célját, árvizvédelmi szerepét, a cián szennyeződéskor betöltött megmentő szerepét. Növényzetéről, madárvilágáról mesélt, közben felhívta figyelmünket egy-egy éppen közelünkben tartózkodó fajtára.
A vidra etetés, kormorán és pelikán etetés is a program része volt.
 
 
 Tisza-tó képei: 22 db.(71-92-ig)  a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.

 

Zártkörű Anyák napi rendezvényünk.

 
  Anyák napja alkalom mindnyájunknak egy kis elmélkedésre, múlt idézésre, vagy a jelen örömeire amit családi körben megélünk anya, nagyanya vagy dédnagymamaként.
Alkalomhoz választott nagyon szép verseket hallhattunk, Fekete Andrásné, K. Molnár István és Bodor Istvánné előadásában.
Az édesanyákat a férfi tagok virággal köszöntötték. Az uzsonnát követő süteményt klubtársaink készítették, Bazsó Jánosné sajtos rudat, Jancsó Ella fahéjas almásat. Az uzsonnától kezdve minden nagyon finom volt, köszönet mindnyájuknak.
 
 
Anyák napi képek  8 db (63-70-ig) a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.
 
 

Bolondozások bálja

 
  A Baross klubban az áprilisi zenés rendezvényünk a Bolondozások bálja. Mindig jó hangulatuak a rendezvényeink, az áprilisi még bo-hókás is. Elsőként bohócos öltözetben, áprilisi tréfás, saját versét Fekete Andrásné mondta el. Bozsóné Fazekas Rozika ezöstkoszorús magyar nóta énekes a bál hangulatához választotta dalait. Énekével percről percre fokozta a jó hangulatot, a jelenlévők is dalra fakad-tak. A bolondozás kimerithetetlenségét bizonyitja, hogy máris a rock-világában találtuk magunkat. Az elmúlt harminc év legsikere-sebb rockzenekarát és előadóit imitálták, illetve parodizálták a fel-lépők. Az EDDA, Bikini, Tanksapda, Beatrice egyszerre elevenedett meg, mindenkinek fantáziájára volt bízva. A mi "rockzenészeink" hárman voltak Bodor Istvánné, Fekete Andrásné, K. Molnár István, de akkora zajt csaptak, hogy zengett a ház. Hangszeres játékuknak éveiket meghazudtokó, egész gerincük kitekerésével adtak nyoma-tékot. Midezt olyan profin, hogy igazi paródiának hatott, a hangsze-reikről nem is bezélve.
 
Bolondozások képei 16 db. (47-62-ig) a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.

 

         Sándor-,József-napi vigasság

                a Baross klubban.

 
  Mondás szerint Sándor, József, Benedek hozza már a meleget.
  A hétvégi mulatságunkkal ezt sürgettük, bevonva társklubokat is.
  A jó hangulatú rendezvényen százan voltunk. Fekete Andrásné saját versével a névnaposokat köszöntötte. Az ünnepelteket Bodor Istvánné klubvezető és meghívott vendégünk Gombás Gáborné a Béke klub vezetője köszöntötték, majd kis ajándékot adtak át.
  A Fekete házaspár kuplét adott elő, Angyal Jőzsefnétől két szép verset hallottunk. A jó hangulatot csak fokozta, mikor megjelent Kató és Boris a két "falu szája", hogy megbeszéljék napi gondjai-kat, (de hogyan?).  A nevetésünktől hangos volt a terem. Nagy sikerük volt. Előadták: Bodor Istvánné és Fekete Andrásné.
 
 
Sándor-Józsefnapi képek ( 20 db.) 27-46-ig a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.

 

           Nőnapi ünnepségünk 2017.

 
A hagyományos nőnapi ünnepséget  az idén is megtartottuk, kedves meghívott vebdégeink: Balázsiné Gődér Ágnes Csomóponti Művelődési Központ igazgatónője és Hutvagner Anita művelődés szervező társaságában. Bodor Istvánné klubvezető felidézte a nőnap világtörténeti kezdetét napjainkig. Már a jelenről szólt Fekete András verses nőnapi köszöntője.
K. Molnár István klubvezető helyettes is versel köszöntötte a höl-gyeket. A pohárköszöntő után elfogyasztottuk finom uzsonnánkat meg a süteményt. Csevegéssel zárult az ünnepségünk.
 
A nőnapi képek 9 db (18-26-ig)  A FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.

 

           Farsangi mulatság 2017.

 
A Baross klub hagyományos rendezvénye a farsangi mulatság, melyen a társklubok is részt vesznek. Rendezvényünkön jelen volt Szabó István alpolgármester. Bodor Istvánné klubvezető Csokonai Vitéz Mihály Dorottya c. víg eposzát, (azaz  "a dámák diadalma a Fársángon") tervezte műsorra tűzni. A dámák bevonulása igen mulatságos volt a rájuk jellemző kísérő szöveggel (narrátor volt a klubvezető). A műsor után következett a jelmezezes bemutatkozás, melyre a társklubok is beneveztek. Ötletes, változatos kosztümöket láthattunk. Az uzsonna természetesen fánk volt.
 
A Baross klub tagjai meghívást kaptak február 10-én megtartott Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége rendezésében a XII. Zártkörú Országos Civil Farsangi bálra. A klubtagok benevez-hettek a hagyományőrzés céljából meghírdetett kifli-sütő versenyre. Bazsó Jánosné klubtagunk II. helyezésért  oklevél elismerésben és tárgyi jutalomban részesűlt. Gratulálunk. A finom sós kiflit mi is megkostoltuk a Baross farsangi bálon.
 
 
A farsangi bál képei 17 db. (1-17-ig) a FÉNYKÉPGALÉRIÁBAN.